Tenniksen maailman ykköstähden Rafael Nadalin menestyksen taustalla on ollut koko hänen 27-vuotiaan uransa ajan vain yksi valmentaja – hänen setänsä Toni Nadal. Lähes kolmen yhteisen vuosikymmenen jälkeen valmentaja on ilmoittanut lopettavansa yhteistyön huipputähden kanssa omista henkilökohtaisista syistään.

– Saatan nyt päätökseen 27 vuoden ajanjakson, joka alkoi siitä kun veljenpoikani astui tenniskentälle vain 3-vuotiaana. Tästä päivästä lähtien en ole enää hänen asioidensa kanssa tekemisissä. Oma matkani ei silti pääty tähän. Jatkan tenniksen parissa edelleen, sillä innostukseni ja rakkauteni lajia kohtaan on onneksi vieläkin tallella, Toni Nadal sanaili El Páis -lehdessä julkaisemassaan jäähyväiskirjeessään.

Tämän hetken maailman parhaana tenniksen pelaajana pidetyn Rafael Nadalin saavutuksiin kuuluu 75 arvokisavoittoa. 16 näistä uroteoista olivat Grand Slam -voittoja.

Valmentaja Nadal kehuu yhteistyön olleen aina helppoa veljenpoikansa kanssa.

– Hänen käytöstapojensa, kunnioituksensa ja asenteensa vuoksi olen päässyt toteuttamaan visiotani niin vapaasti sen mukaan, miten ymmärrän tätä lajia. Hänen ansiostaan olen saavuttanut enemmän valmentajana kuin osasin haaveillakaan. Olen matkustanut hänen rinnallaan moniin upeisiin paikkoihin ja tavannut useita mielenkiintoisia ihmisiä. Minulla on todella kiitollinen ja arvostettu olo, Nadal kiitteli sukulaismiestään.