Venäjä kääntää kaikki kortit dopingjutussa.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kertoi perjantaina venäläismedialle dopingprosessin etenemisestä.

Kansainvälinen olympiakomitea antoi Aleksandr Legkoville, Jevgeni Beloville, Maksim Vylegzhaninille, Aleksei Petuhoville, Jevgenia Shapovalovalle ja Julia Ivanovalle elinikäiset olympiapannat dopingrikkomuksen takia. Lisäksi venäläiskuusikon tulokset mitätöitiin Sotshin olympiakisoista, mikä tarkoitti usean mitalin menettämistä.

Välben mukaan valitusprosessia viedään eteenpäin.

– Olimme jo valmistautuneet menemään CASiin, koska tiesimme, että näin tulee käymään, Välbe kertoi.

– Olemme päättäneet tapella viimeiseen veripisaraan saakka. Jos tarve vaatii, menemme siviilituomioistuimeen ja ihmisoikeustuomioistuimeen. Meillä on apunamme suuri sveitsiläinen lakifirma, enkä yhtään epäile heidän pätevyyttään.

Kansainvälinen hiihtoliitto virittelee myös omia rangaistuksiaan venäläisille (UUTINEN).