Thaimaalainen Wanheng Menayothin saattaa olla monille tuntematon nimi, mutta nyrkkeilypiireissä WBC -liiton korsisarjan mestarin nimi on herättänyt suurta huomiota. Pienikokoinen nyrkkeilytähti on nimittäin vain yhden voiton päässä Floyd Mayweatherin hallitsemasta 50-0 -ottelutilaston maailmanennätyksestä.

32-vuotias Menayothin saavutti 49. voittonsa tänään kaatamalla japanilaisen Tatsuya Fukuharan Thaimaassa yksimielisellä tuomaripäätöksellä. Mayweather taas rikkoi aiemmin Rocky Marcianon ylläpitämän 49-0 -ottelutilastojen ennätyksen pysäyttämällä UFC-tähti Conor McGregorin kymmmenessä erässä elokuussa Las Vegasissa.

Thaimaalaismestarin promoottori Piyarat Wachirarattanawong kertoi valinneensa kovan luokan MM-haastajan Fukuharan ottelijansa vastustajaksi siitä syystä, että halusi Menayothinin olevan todellisuudessa yhtä ylivoimainen kuin hänen tilastonsa antaa ymmärtää.

– Haluamme hänen pääsevän Mayweatherin kanssa tasoihin. Laadukkaan nyrkkeilijän kanssa otteleminen sai hänen tilastonsa näyttämään hyvältä, promoottori kehui BoxingScenen haastattelussa.

Voittamaton Menayothin on voittanut urallaan 49 kertaa. 17 voitoista tuli tyrmäyksellä.