Yleisurheilutähti Moa Hjelmer raiskattiin Helsingissä kuusi vuotta sitten.

Hjelmer avautui tapauksesta yllättäen InstaGram-tilillään Me too -kampanjan yhteydessä, missä kiinnitetään huomiota naisten kokemaan seksuaaliseen häirintään.

Hjelmer kertoo olleensa tuolloin 21-vuotias, kun Ruotsi juhli maaotteluvoittoa Helsingissä.

– Otin vähän liian paljon alkoholia, kun eräs toinen urheilija tarjoutui viemään minut takaisin hotellille. Päädyimme hänen huoneeseensa, hän alkoi puhua ja istui vierelleni sängylle. Kerroin, että minun on lähdettävä nukkumaan huoneeseeni, mutta hänen mielestään voisin nukkua hänen huoneessaan ja hänen vieressään, sanoo Hjelmer.

Hjelmer kuvailee toista urheilijaa huomattavasti vanhemmaksi ja naimisissa olevaksi. Hjelmer uskoi voivansa luottavansa häneen.

– Minulla on poikaystävä, sanon ei. Hän ottaa kiinni minusta ja sanoo joo. Jähmetyn, en halua. Sanon jälleen ei. Hän riisuu minut. Jäädyn, en pysty liikuttamaan itseäni. En sano muuta. Hän raiskaa minut. Kun se on ohi, otan vaatteeni ja lähden pois. Häpesin ja ajattelin, että mitä tein väärin?

Hjelmer sanoo tapahtuneen aiheuttaneen ongelmia poikaystävän kanssa. Kesti yli puoli vuotta ennen kuin Hjelmer sai korjattua tilanteen poikaystävänsä kanssa. Hjelmer sanoo tietävänsä yhä tänä päivänä, ettei raiskaus ollut hänen vikansa.