Dopingista kärähtäneeltä nelinkertaiselta Ranskan ympäriajojen voittajalta erikoinen väite – ”Ymmärrän, että tämä tulee shokkina”

© Kuva: Getty Images
Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Nelinkertainen Ranskan ympäriajojen voittaja Chris Froome kärysi aiemmin tällä viikolla kiellettyjen suoritusta parantavien aineiden käytöstä. Vaikka dopingongelmat vaivaavat kilpapyöriä laajasti, väittää kenialaislähtöinen kestävyystähti olevan täysin syytön. Froomen mukaan käry johtui vain tavallisten astmalääkkeiden käytöstä.

32-vuotias huippupyöräilijän elimistöstä löytyi Salbutamol-astmalääkettä, kuten mies itse väitti. Dopingviranomaisia huolestutti lähinnä se, että ainetta löydettiin kaksi kertaa sallittua määrää enemmän. Jos Froome olisi halunnut käyttää lääkettä kyseistä rajaa enemmän, olisi hän tarvinut siihen pyöräilyliiton erityisluvan.

Team Skyn tallia edustava pyöräilijä kärysi syyskuussa ajetun Espanjan ympäriajon jälkeen. Kisan voittanut Froome on vakuuttunut syyttömyydestään ja kertoo seuranneensa vain lääkärinsä ohjeita.

– Ymmärrän, että tämä tulee shokkina ihmisille. En ole todellakaan rikkonut mitään sääntöjä. Olen ollut ammattilaispyöräilijä ja hoitanut astmaoireitani jo kymmenen vuoden ajan. Tiedän, miten säännöt menevät, enkä ole koskaan mennyt rajojen yli, pyöräilytähti väitti BBC:n haastattelussa.

Pyöräilyliitto UCI on pyytänyt Froomelta lisätietoja astmalääkkeidensä käytöstä. Nykyisin Britannian lipun alla polkeva urheilija on valmis yhteistyöhön, korostaen toimineensa dopingkohun tapauksessa täysin samoin kuin aina ennenkin urallaan.

– Minulla on erittäin selkeä rutiini lääkkeiden kanssa, jota seuraan. Olen antanut siitä tietoja UCI:lle. Heillä oli täysi oikeus tutkia dopingtestiäni tarkemmin, Froome tarkensi.

Froome ei ole vielä saanut pyöräilyliitolta minkäänlaista kilpailukieltoa. Brittipyöräilijän tavoitteena on osallistua ensi vuonna Ranskan ja Italian ympäriajoihin.

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!