Kansainvälinen olympiakomitea KOK epäilee vielä kolmea venäläistä maastohiihtäjää kiellettyjen aineiden käytöstä.

Yksi heistä on erittäin meritoitunut Nikita Krjukov, joka muistetaan vuoden 2010 Vancouverin olympialaisista, joissa hän juhli kultamitalia sprintissä. Sotshissa vuonna 2014 hän voitti parisprintin olympiahopeaa yhdessä Maksim Vylegzhaninin kanssa, mutta suoritus on mitätöity Vylegzhaninin dopingtuomion myötä.

Krjukov kertoo verkkosivuillaan olleensa keskiviikkona KOK:n kuulusteluissa.

– Minulta kysyttiin yksi kysymys: kuinka tiukasti suljin dopingnäytepulloni Sotshissa? Vastasin, että maksimaalisen tiukasti. Teen aina niin kaikissa dopingtesteissä, kertoo Krjukov.

Krjukov sai myös Denis Oswaldin tutkintakomission edessä puheenvuoron. Krjukov sanoi, ettei henkilökohtaisesti tunne avaintodistaja Grigori Rodtshenkovia, joka oli Moskovan antidopinglaboratorion johtaja.

Krjukov lisäsi, ettei ole edes kuullut mistään Venäjän valtiollisesta dopingohjelmasta.

– Olen puhdas urheilija. Olen valmis vahvistamaan sanani valheenpaljastustestissä.

Krjukov sai päivää ennen kuulustelua kuulla, että venäläisten dopingnäytteet testattiin uudelleen Lausannessa. Krjukovilta tutkittiin kolme Sotshin näytettä, jotka kaikki olivat negatiivisia sekä näytepullon naarmujen että suolan osalta. KOK:n mukaan sillä ei ole merkitystä, etteivät Krjukovin näytteet olleet positiivisia. KOK perustaa syytteen nimittäin valtiojohtoiseen dopingiin, jonka Rodtshenkov on todistanut, jatkoi Krjukov.

Tämän vuoden helmikuussa Krjukov voitti Lahdessa parisprintin MM-kultaa Sergei Ustjugovin parina.