Huippuaituri piikitteli Justin Gatlinia – ”Etkö ole kärsinyt kaksi kilpailukieltoa dopingin vuoksi?”

© Kuva: Getty Images

Irlantilainen 400 metrin aituri Thomas Barr heitti viiltävän kuitin dopingkohun keskellä olevalle Justin Gatlinille.

The Daily Telegraph jysäytti ison uutispommin. Brittiaviisi kertoi, että pikajuoksija Gatlinin valmentaja ja agentti olisivat tarjoutuneet toimittamaan ja salakuljettamaan kiellettyjä aineita peitetehtävissä olleille toimittajille (uutinen).

Gatlin antoi valmentaja Dennis Mitchellille potkut kuultuaan asiasta. 100 metrin maailmanmestari korosti tiedotteessaan, ettei ole käyttänyt kiellettyjä aineita.

Barr tarttui kiinni Gatlinin lausuntoon. Rion olympialaisissa neljänneksi juossut Barr muistutti siitä, että Gatlin on ollut kahdesti kilpailukiellossa dopingrikkeiden vuoksi.

– Korjatkaa minua, jos olen väärässä, mutta etkö ole kärsinyt kaksi kilpailukieltoa kiellettyjen aineiden vuoksi, Barr kyseli Twitterissä.

Gatlin jäi ensimmäisen kerran kiinni vuonna 2001. Tuolloin käry meni hänen kärsimänsä tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriön lukuun. Gatlin on saanut keskittymishäiriöön lääkitystä jo lapsesta asti.

– Ensimmäinen käry meni lääkityksen piikkiin. Jäljelle jää kuitenkin yksi käry, Barr piikitteli.

Vuonna 2006 Gatlin narahti toistamiseen dopingtestissä, tällä kertaa testosteronista. Pikajuoksija sai ensin kahdeksan vuoden mittaisen kilpailukiellon, mutta sittemmin hänen pannansa puolittui neljään vuoteen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.