Kanadalaishiihtäjä Devon Kershaw ei säästellyt sanojaan kertoessaan mielipiteensä venäläisten saamasta olympiapannasta.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti sulkea Venäjän Pyeongchangin olympialaisista. Urheilijoille jäi pieni takaportti päästä kisoihin neutraaleina urheilijoina (uutinen).

Parisprintin maailmanmestaruuteen vuonna 2011 sivakoinut Kershaw tervehti ilolla KOK:n kovista otteista.

– Olen ilahtunut siitä, että KOK teki jotain. Olin jo melkein menettänyt kaiken uskoni KOK:n toimintaan, Kershaw puhisi Canadian Pressille.

Pian 35 vuotta täyttävä Kershaw piirtää synkän varjon venäläisen huippu-urheilun ja dopingin ylle.

– Varastettuja hetkiä ei saa takaisin. Ei tunnu hyvältä miettiä, että tekivätköhän he jotain Vancouverissa 2010, kun olin neljäs. Luultavasti. Se on syvältä, koska olin silloin urani huipulla. Se oli ennen kuin partani oli harmaa, kanadalainen manasi.

Kershaw’lla on selvä näkemys; hänen mukaansa venäläinen urheilujärjestelmä on pahasti korruptoitunut.

– Kanadassa on helppo syyttää urheilijoita sormella, mutta Venäjällä tilanne on toinen. Kun lapset pääsevät maajoukkueeseen, niin heistä tulee osa uskomattoman korruptoitunutta järjestelmää. Osa valmentajista on ollut mukana kuvioissa varmaan toisesta maailmansodasta lähtien.

– Näillä valmentajilla on niin paljon enemmän valtaa urheilijoihin verrattuna länsimaiseen kulttuuriin. Jos korottaa ääntään, niin joutuu seuraavalla bussilla Siperiaan, Kershaw latasi.