WBC-liiton nyrkkeilyn raskassarjan mestari Deontay Wilder ei ole kovin tyytyväinen tapaan, jolla nyrkkeilijöitä käsitellään amerikkalaisessa mediassa. Voittamaton huippuottelija paljasti uskovansa, että saisi medialta enemmän kunnioitusta, jos hän olisi valkoinen.

– Monet eivät halua vetää esiin rotukorttia, mutta ollaanpa realisteja. Olen itse realisti, joka on avannut silmänsä. Jos olisin mitään muuta rotua tai minkään muun värinen kuin musta, kaikki olisi erilaista. Amerikkalaisen median ongelma on se, että meillä on analyytikkoja ja kaiken maailman asiantuntijoita haukkumassa oman maansa ottelijoita. , Wilder täräytti uudessa The Guardianin haastattelussaan.

Wilder kyseenalaisti myös tv-asiantuntijoina toimivien entisten nyrkkeilytähtien katkeruuden uusien ottelijoiden saavutuksia kohtaan.

– Entiset mestarit eivät halua nähdä heidän perintönsä joutuvan ohitetuksi, joten he haukkuvat amerikkalaisia kamppailijoita. En koskaan tajunnut sitä, vaikka olen itsekin mestari. Sinun pitäisi haluta, että joka tulee ohitsesi. Sinun kuuluisi haluta, että joku pitää lajia elossa ja saavuttaa suuria asioita. Mestarit eivät halua saavutuksiensa joutuvan unohdetuksi, mutta jos he tekivät asiat alun perin oikein, ei niitä tultaisi muutenkaan unohtamaan.

Kaikki uransa 39 ottelua voittanut maailmanmestari hämmästeli myös tiedotusvälineiden tapaa teilata nousevia nyrkkeilyn huippunimiä. Wilder ihmetteli, miksi ulkomaalaiset ottelijat saavat niin paljon enemmän syleilyä kuin kotimaiset tähdet.

– Satunnaiset fanit kuuntelevat näiden niin sanottujen eksperttien mielipiteitä ja kuulevat heidän teilaavan meidän omia huippuottelijoitamme. He näkevät asiantuntijoiden ihailevan ulkomaalaisia ottelijoita. Otamme ulkomaalaiset omaksemme, mutta sivuutamme omamme. Se on valtava ongelma. Meidän pitäisi arvostaa omia amerikkalaisia huippunyrkkeilijöitämme, Wilder valitteli.