Kaksi olympiahopeaa menettänyt antoi täyslaidallisen KOK:lle: ”He nukkuivat kuulemistilaisuudessa”

© Kuva: Getty Images

Ohjaskelkkailija Albert Demtshenko menetti perjantaina kaksi olympiahopeaa.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK mitätöi venäläisen tulokset Sotshin olympiakisoista ja lätkäisi miehelle elinikäisen olympiakiellon (uutinen).

Demtshenko kertoi Sport-Ekspressille, että venäläisurheilijoita oli jo ennakkoon varoitettu siitä, että kuulemistilaisuus on ainoastaan muodollisuus. Tästä huolimatta Demtshenko halusi olla paikalla katsomassa suoraan silmiin KOK:n päättäjiä, joiden mukaan Demtshenko on monen venäläisen tavoin kuulunut Venäjän systemaattiseen ja valtiolliseen dopingohjelmaan.

Demtshenkon nimi oli Moskovan antidopinglaboratorion ex-johtaja ja dopingpommin avaintodistaja Grigori Rodtshenkovin KOK:lle luovuttamassa listassa, joka koostui valtiollisessa dopingohjelmassa olleista urheilijoista. Demtshenkon Sotshin näytteet ovat puhtaat, kuten myös toisella olympiahopeamitalistilla, ohjaskelkkailija Tatjana Ivanovalla.

Käytännössä siis KOK on luottanut Rodtshenkovin lausuntoihin. Demtshenko kyseenalaistaa dopingin hyödyn lajissaan, eikä myönnä vilppiä.

– Jos me joimme steroideja ja saimme lisää fysiikkaa, joka antoi etua startissa, niin missä ihmeessä oli kiihdytyksen jälkeinen supernopeutemme Sotshissa? KOK:n tutkijat nukkuivat kuulemistilaisuudessa. Heräsivät ainoastaan lounaalle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.