Brittiläinen nyrkkeilymestari Billy Joe Saunders kuuluu keskisarjan huippukastiin. WBO-liiton mestaruusvyö ja lukuisat entiset mestaruudet eivät ole tulleet kuitenkaan ilmaiseksi, vaan taustalla on lukematon määrä tunteja treenisalilla. Britti-iskijä halusi nosta kyvyissään uudelle tasolle, minkä vuoksi hän aloitti harjoittelemaan Sheffield Hallainin yliopiston uusimman urheiluteknologian avulla. Saundersin uusia harjoitusmenetelmiä esitellään Boxing Nationin tuoreella YouTube -videolla.

– Urheiluteknologia voi tarjota urheilijalle todella monenlaista hyötyä. Voimme seurata kirjaimellisesti kaikkea, mitä hänen kehossaan tapahtuu. Mittaamme hänen sykettään, maitohappotasojaan, hapenottoaan ja nopeutta. Voimaharjoituksissa seuraamme toistojen ja painojen lisäksi erityisesti sitä, kuinka nopeasti urheilija nostaa saman painon verrattuna aiempaan tulokseen, Sheffield Hallainin yliopiston urheiluteknologian osaston tohtori Alan Ruddock valottaa videolla.

Nyrkkeilyssä urheiluteknologiasta voidaan Ruddockin mukaan saada reilusti hyötyä irti, sillä lajissa ei ole vielä herätty modernin tekniikan hyötyihin niin vahvasti kuin muussa huippu-urheilussa.

– Kun teemme töitä Formula 1 -tallien kanssa, he hakevat vain 0,1 prosentin ratkaisevaa hyötyä. Kilpapyöräilijät hakevat yhden prosentin eroa kilpakumppaneihin. Nyrkkeilijät voivat kuitenkin saada jopa kymmenen prosentin parannuksen treenituloksiinsa, Ruddock kehuu.

Uuden treeninäkökulman takana on Saundersin tuore valmentaja Dominic Ingle. Huippuluotsi on ottanut teknisyydestä tunnetun nyrkkeilijän harjoitusohjelmaan reilusti urheiluteknologiaa hyödyntäviä harjoitteita, jotka ovat Saundersin mukaan antaneet ajan mittaan suorastaan hämmästyttävää hyötyä.

– Olen treenannut koko elämäni ajan. Siitä lähtien kun olin viisivuotias. Tämä on kuitenkin jotain aivan muuta kuin olen tottunut tekemään. Sitä ei voi verrata mihinkään muuhun. Kun juoksen laitteessa, kaikkia seurataan kokoajan eikä siinä voi hidastella. Tämä on mahtavaa treeniä, brittiläislyöjä hehkuttaa.

Saunders valmistautuu tällä hetkellä puolustamaan keskisarjan mestaruuttaan kanadalaishaastajaa David Lemieuxia vastaan. Entinen olympianyrkkeilijä Saunders on voittanut ammattilaisurallaan 25 kertaa ja säilynyt voittamattomana.