Lance Armstrongilta karu arvio dopingkohun keskellä rypevän tähtipyöräilijän tulevaisuudesta

© Kuva: Getty Images

Entinen pyöräilytähti Lance Armstrong on ottanut kantaa huippupolkija Chris Froomen tilanteeseen.

Nelinkertainen Ranskan ympäriajon voittaja Froome on keskellä dopingselkkausta. Froome antoi syyskuussa dopingnäytteen, joka sisälsi liiallisen määrän astmalääke salbumatolia (uutinen).

Pyöräilijä on korostanut syyttömyyttään ja painottanut, että hän lisäsi lääkeannoksen kokoa lääkärinsä suosituksesta. Froome joutuu antamaan tilanteesta selvityksen pyöräilyn kansainväliselle kattojärjestö UCI:lle.

Jo uransa päättänyt Armstrong on kommentoinut Froomen tapausta. Entinen pyöräilysuuruus ei maalaa ruusuista kuvaa Froomen tulevaisuudesta.

– Hänelle olisi annettava mahdollisuus kertoa, että mitä oikein tapahtui. Hänet voidaan todeta täysin syyttömäksi, mutta hänet on tahrattu ikuisesti. Vahinko on jo tapahtunut, Armstrong sanoi podcastissaan.

Tieto Froomen epäilyttävästä dopingnäytteestä tihkui median käsiin, ennen kuin urheilijan pyöräilytalli Sky tuli julki asian kanssa. Turhautunut Armstrong ei pitänyt tietovuodosta.

– Se ei ole oikein, kuinka asia tämä asia vuoti julki. Se ei tunnu oikeutetulta, Armstrong harmitteli.

Armstrong polki urallaan ykköseksi Ranskan ympäriajossa peräti seitsemän kertaa. Pyöräilyuransa päätyttyä kuitenkin menetti dopingin takia muun muassa kaikki Ranskan ympäriajon voittonsa.