Venäjä saattaa menettää lisää Sotshin olympiamitaleja.

Jo aiemmin Venäjältä on riistetty dopingmanipulaatioiden takia kasa maastohiihto-, ampumahiihto- ja kelkkailumitaleja Sotshin vuoden 2014 olympialaisista.

Kansainvälisen olympiakomitean ns. Denis Oswaldin tutkintakomissio jatkoi keskiviikkona venäläisten kuulusteluja. Tulilinjalla olivat nyt vuorostaan maastohiihtäjät Nikita Krjukov, Aleksandr Bessmertnyh ja Natalia Matvejeva sekä olympiahopeaa saavuttaneet ohjaskelkkailijat Albert Demtshenko ja Tatjana Ivanova.

Krjukov ja Bessmertnyh ovat jo aiemmin menettäneet olympiahopeat joukkuekaverien kiinnijäämisen takia. Krjukov voitti parisprintin olympiahopeaa Sotshissa yhdessä Maksim Vylegzhaninin kanssa, mutta suoritus on mitätöity Vylegzhaninin dopingtuomion myötä. Bessmertnyh hiihti Venäjän viestijoukkueessa hopeaa, mutta Aleksandr Legkovin ja Vylegzhaninin dopingtuomiot veivät Venäjältä viestimitalin.

Venäläisten asianajaja Artem Patsev valotti TASSille kuulustelujen etenemistä. Patsevin mukaan KOK ilmoittaa kolmen tai neljän päivän sisällä päätöksestään. Tuolloin kuullaan, että menettääkö Venäjä myös Demtshenkon ja Ivanovan ohjaskelkkailumitalit.