UFC:n kääpiösarjan entisen mestarin Holly Holmin ura on vedenjakajalla. Hänellä on tänä lauantaina iskettävässä MM-ottelussa paljon pelissä. UFC:n puheenjohtajan Dana Whiten mukaan Holm nousisi voitolla höyhensarjan mestarista Cristiane ”Cyborg” Justinosta hänen silmissään kaikkien aikojen parhaaksi naisvapaaottelijaksi.

– Tämä ottelu on hänen uransa isoin haaste. Tämä on myös hurja koitos Cris Cyborgille. Jos ajatellaan, että Holm on 13-kertainen nyrkkeilymestari ja moninkertainen potkunyrkkeilymestari. Hän voitti Ronda Rouseyn. Jos Holm voittaisi, olisi hän kiistatta kaikkien aikojen kovin. Jos hän tekee sen, hän on maailman paras naisottelija koskaan, UFC-pomo ylisti MMA Fightingin haastattelussa.

Alberquerquen kasvatti kävi vapaaottelumaailman huipulla piestyään näyttävästi voittamattomana pidetyn maailmanmestarin Ronda Rouseyn pari vuotta sitten.

Holm kuitenkin menetti mestaruusvyönsä heti seuraavassa ottelussa MM-haastajalle Miesha Tatelle. 36-vuotias entinen WBC- ja WBA-liittojen nyrkkeilymestari hävisi yhteensä kolme ottelua putkeen. Höyhensarjan mestaruudestakin haastanut Holm näytti yhtäkkiä yhden hitin ihmeeltä.

Nyt kamppailutähti tekee kuitenkin uutta nousua. Päihitettyään Bethe Correian hurjalla tyrmäyspotkulla päähän Holm ansaitsi uuden sauman MM-otteluun naisten höyhensarjan nykyistä mestaria Justinoa vastaan. Huippuottelijat kohtaavat 30. tammikuuta UFC 219-otteluillassa.