Päätös oli lopulta yksimielinen, kertoo uutistoimisto RIA Novosti.

Venäjän urheiluministeri Pavel Kolobkov kertoi olympiakomitean päätöksestä tukea maan urheilijoiden osallistumista Pyeongchangin talvikisoihin neutraalin lipun alla. Kansainvälinen olympiakomitea sulki Venäjän Etelä-Korean talviolympialaisista valtiojohtoisen ja järjestelmällisen dopingohjelman vuoksi. KOK jätti puhtaille venäläisurheilijoille takaportin osallistua kisoihin ns. neutraaleina urheilijoina (uutinen).

– Tulevat kaksi kuukautta tulee olemaan vaikea aikajakso. Kaikki kisoihin lähtevät urheilijat valmistautuvat aiemman suunnitelman mukaan. Kaikki sekä kisoihin lähtevät että sieltä syystä tai toisesta pois jäävät urheilijat, saavat niin juridisen, moraalisen kuin taloudellisen tuen urheiluministeriöltä, sanoi Kolobkov.

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Aleksandr Zhukov lisää, että Venäjällä on yli 200 olympialisenssin omaavaa urheilijaa.

– He ovat potentiaalisia, mutta KOK päättää osallistujat. Nyt ei ole tarpeen mennä asiassa edelle ja määrittää lukumäärää, vahvistaa Zhukov.

Olympiamitaleista kisataan Etelä-Koreassa 9.-25. helmikuuta.