Dartsin MM-kisoissa nähtiin torstaina todella erikoinen tapaus. Ennakkosuosikki Justin Pipe oli häviämässä ensimmäisen kierroksen otteluaan Bernie Smithille, kunnes Pipe sortui turvautumaan epätoivoiseen temppuun.

Vastustajansa taakse taktisesti siirtynyt Pipe alkoi yskimään kovaan ääneen juuri Smithin ratkaisevan voittoheiton kohdalla 2-1-tilanteessa. Vastustajan elämöinti häiritsi Smithiä juuri sen verran, että hän epäonnistui suorituksessaan. Pipe voitti ottelun lopulta lukemin 3-2.

Sky Sports Darts

@SkySportsDarts
WATCH: What did you make to 'coughgate?' 😷 Safe to say @Wayne501Mardle
was not impressed!

Watch live on Sky Sports Darts or follow it live here: skysports.tv/dYNVzw #LoveTheDarts

Epäurheilijamainen tempaus ei ollut Sky Sportsin kommentaattorin Wayne Mardlen mieleen. Hämmentynyt selostaja raivosi Pipen kikan olleen selkeästi tahallinen. Urheilukanavan Twitter-kanavalla julkaistu video ei kieltämättä jätä asiasta juurikaan epäilyksen varaa.

– On käsittämätöntä, että hän ei tehnyt sitä mitä kuka tahansa muu pelaaja olisi tehnyt. Jos hänellä on yskä, hänen olisi pitänyt kääntyä toiseen suuntaan eikä häiritä vastustajaansa. Tämä oli taktiikka, jolla Pipe pyrki saamaan etua ja pakottamaan Smithin heittämään ohi. Järjestäjien on tehtävä jotain tälle asialle. Jos hän olisi ollut kuuluisa pelaaja, kuten Phil Taylor, jokainen sanomalehti olisi uutisoinut asiasta etusivulla. Aivan oksettavaa, Mardle hämmästeli lähetyksessä.

Pipe kuittasi hölmöilynsä vahingolla. Mies väitti, ettei tarkoittanut yskiä ratkaisevan heiton aikana vastustajansa vieressä.

– En ikinä tekisi mitään sellaista saadakseni toista pelaajaa tippumaan pois, eikä Bernie sanonut minulle mitään asiasta koko iltana. Minun tietääkseni tässä ei ole mitään ongelmaa, Pipe vakuutteli myöhemmin brittimedian haastattelussa.

Seuraavaksi Pipe kohtaa turnauksessa aiemmin mainitun darts-konkarin Phil Taylorin.