Eurooppalaisten vapaaottelupiirien vanha tähti Aron ”Iron Fist” Jahnsen tekee pian debyyttinsä ammattilaisnyrkkeilyssä. Kuusi vuotta sitten Conor McGregorin vapaaottelussa kohdannut norjalaiskamppailija suhtautuu uuteen haasteeseen innolla.

– Olen innoissani päästessäni näkemään, mitä ottelussa tapahtuu. Siitä tulee mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin ottelutyylini sopii nyrkkeilyy. Tavoitteenani on kiivetä rankingeissa ja nähdä, kuinka pitkälle kykyni riittävät, Jahnsen hehkutti Boxing News 24:n haastattelussa.

Jahnsen kohtaa Sam Omidin helmikuun alussa Arendalissa, Norjassa. Lisää paloa otteluun tuo se, että Jahnsen pääsee ottelemaan ensi kertaa ammattilaisena kotimaassaan. Ammattilaisvapaaottelu oli Norjassa aiemmin kiellettyä, mutta nyrkkeilyssä miehellä on nyt mahdollisuus esiintyä kotiyleisön edessä.

– Kaikki otteluni ovat olleet kaukana kotoa Ruotsissa, Tanskassa, Englannissa ja Japanissa. Kun otin tämän matsin, ajattelin kuinka siistiä on päästä vihdoin ottelemaan Norjan maaperällä, kamppailutähti iloitsi.

Jahnsen loi kohtalaisen uran vapaaottelussa ympäri maailmaa. Muun muassa Cage Warriorsin, Superior Challengen ja Shooton promootioiden riveissä esiintynyt norjalainen voitti urallaan viisi ottelua ja hävisi kuusi.

Ottelustaan McGregorin kanssa Jahnsenilla ei ole järin hyviä muistoja. Mies haastoi vasta uraansa aloitelleen irlantilaistähden Jordaniassa vuonna 2011, ja kärsi tulevan UFC-mestarin käsittelyssä karun ensimmäisen erän teknisen tyrmäystappion.

– Siitä minulla ei ole kaikista iloisimpia muistoja. Conor ja hänen tiiminsä pakottivat minut tiputtamaan 10 kiloa 24 tunnissa ottelua varten. Sovimme ottelun olevan catchweight-ottelu, jossa saimme painaa eri verran. Kun he näkivät minun painavan 73 kiloa, he vaativat minua laihduttamaan vielä kolme kiloa lisää. Kun ottelu alkoi, en pystynyt edes toimimaan normaalisti hurjan painonpudotuksen vuoksi. Conor ja tallinsa voisivat painua hiiteen, norjalaistähti kirosi.