© Kuva: Getty Images

Dopingista kärynnyt UFC-ottelija pitää vieläkin itseään syyttömänä – ”Jouduin nöyryytyksen uhriksi”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

24-vuotiaan brasiliasottelijan Amanda Ribasin oli tarkoitus tehdä UFC-debyyttinsä viime heinäkuussa. Suunnitelmille tuli kuitenkin karu päätös, kun nuori nousukas jäi yllättäen kiinni kiellettyjen suoritusta parantavan ostarinen, eli Enobosarmin käytöstä.

Ostarine on mieshormonien eli androgeenien vaikutusten välittäjää muunteleva aine.

Vaikka Ribasille langetettiin kahden vuoden kilpailukielto positiivisesta dopingnäytteestä, uskoo nainen silti olevansa syytön rikkeeseen. Brassitähti väitti käryn johtuneen epämääräisistä lisäravinteista, joissa olisi ollut hänen tietämättään kiellettyjä aineita.

– En ole koskaan käyttänyt mitään aineita. Kaikki tietävät, että olen ammattilaisottelija ja entinen Brasilian judomaajoukkueen jäsen. Tiedätte asenteeni dopingia kohtaan. Tunnen itseni hyökkäyksen kohteeksi rikoksesta, jota en ole tehnyt. Jouduin nöyryytyksen uhriksi. Haluan julistaa syyttömyyteni ja varoituksen kaikille brasilialaisille ottelijoille ympäri maailmaa. Tätä oikeasti sattuu. Se on suuri riski urillemme, Ribas valitti tiedotteessaan.

Myöhemmin Ribas kertoi testanneensa kaikki lisäravinteensa ulkopuolisessa yksityisessä laboratoriossa. Testeissä ravintolisistä ei löydetty ostarinea, mutta vastaan tuli erästä toista dopingainetta.

– Emme löytäneet testeistä ostarinea. Löysimme kuitenkin clumbeterolia, joka ei kuitenkaan ihmeellisesti näkynyt dopingtesteissäni, Ribas hämmästeli.

Vaikka Ribas tunsi kokeneensa asian käsittelyssä vääryyttä, aikoo hän kärsiä kilpailupannansa kunnialla loppuun.

– Aion tehdä tehtäväkseni kertoa koko maailmalle, mitä minulle tapahtui. Ehkä voin varmistaa sen, ettei tätä tapahdu kenellekään muulle. Aion kärsiä kilpailukieltoni, jatkaa treenaamista ja palata takaisin voittamaan UFC:n mestaruuden, nuorukainen julisti.

Ribas on otellut ammattilaisurallaan seitsemän kertaa. Hän on voittanut kuusi otteluistaan ja hävinnyt yhden.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon