Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen voitti tämän vuoden Urheilugaalassa vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken. Suomalaistähden maailmancupin voitto lämmitti yleisön mieltä niin, että hiihtäjän suoritus ylsi Iivo Niskasen Lahden kultamitalin ohi jopa tuhannella äänellä.

Laukkanen omisti sekä maailmancupin että gaalapalkinnon voittonsa ampumahiihtomaajoukkueen pitkäaikaiselle ampumavalmentajalle Asko Nuutiselle, joka kuoli yllättäen sairaskohtaukseen vain 60-vuotiaana viime vuoden maaliskuussa.

Ampumahiihtotähti piti koskettavan puheen videolinkin välityksellä gaalayleisölle.

– Sykähdyttävä ja koskettava hetki on myös inhimillinen hetki. Vuosien työn jälkeen ylitän vihdoin maaliviivan voittajana, ja meidän ystävämme ja valmentajamme on juuri viime yönä nukkunut pois. Herää ajatus, mitä meistä jää jäljelle, kun numerolaput ovat riisuttu ja stadionin valot sammuvat. Sen jälkeen ei ole enää voittajia. On vain ihminen, minä itse. Itsensä kanssa pärjääminen on elämän suurin voitto, Laukkanen tunnelmoi videotervehdyksessään.

30-vuotias Laukkanen saavutti ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa 17. maaliskuuta 2017 Holmenkollenilla, Norjassa. Ampumahiihtotähti voitti pikakisan ja seuraavana päivänä käydyn takaa-ajokilpailun.