Japanilainen meloja Yasuhiro Suzuki on myöntänyt terästäneensä kilpakumppaninsa Seiji Komatsun juoman kielletyllä dopingaineella ennen viime syyskuussa käytyä olympiakarsintakisaa. 32-vuotias Suzuki jäi röyhkeästä tempustaan kiinni, myönsi tutkinnassa tekonsa ja sai kahdeksan vuoden kilpailukiellon Japanin antidopingtoimistolta.

Suzuki yritti parantaa tempauksellaan mahdollisuuksiaan päästä Japanin olympiajoukkueeseen vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisiin. Komatsu jäi sabotoijan suunnitelman mukaisesti kiinni kielletystä aineesta ja diskattiin melonnan olympiakarsinnoista.

Komatsun diskaus peruttiin myöhemmin Suzukin myönnettyä syyllisyytensä tihutyöhön. Japanin melontaliitto piti tapausta poikkeuksellisen törkeänä ja harkitsee Suzukille jopa elinikäistä kisapannaa.

– Suzukin teko on täysin urheilun reilun hengen vastaista toimintaa, järjestön tiedosteessa todettiin.

Melontahuijari kertoi tehneensä ratkaisunsa epätoivoisessa tilanteessa. Mies halusi päästä niin kovasti joukkueeseen, että päätti viime hetkellä sabotoida maanmiehensä suorituksen.

– Olin niin hermostunut. Tein sen siksi, että luulin hänen peittoavan minut ylivoimaisesti. En ajatellut, että hän jäisi oikeasti kiinni, Suzuki selitteli liiton tiedotteessa.

Japanin urheiluliiton johtaja komissaari Daichi Suzuki hämmästeli tilannetta Asahi Shimbun -sanomalehden haastattelussa.

– Se oli todella valitettava teko. Tällainen on aivan ennenkuulumatonta Japanin urheiluhistoriassa.