Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n puheenjohtaja, ranskalainen David Lappartient on ilmoittanut ettei hän aio tulla seuraamaan yhtä pyöräilykevään klassikkokilpailuista, huhtikuun alussa Belgiassa ajettavaa Flanderin ympäriajoa.

Lappartient kertoo poisjääntinsä syyksi järjestäjien päätöksen kutsua paikalle myös dopingin käytöstä elinikäisen kilpailukiellon saanut ex-pyöräilijä Lance Armstrong.

– En voi takavarikoida hänen passiaan ja estää hänen tuloaan Belgiaan, mutta tämä ei ole se kuva, jonka haluamme välittää pyöräilystä maailmalle. Haluamme edistää puhdasta urheilua, eikä Armstrong ole symboli sille, Lappartient totesi.

Armstrongin paikallaolo kilpailussa julkistettiin viime joulukuussa ja kilpailun johtaja Wouter Vandenhaut on useita kertoja puolustanut päätöstä kutsua hänet vieraaksi. Amerikkalaisen on tarkoitus olla yksi pääpuhujista ennen kilpailua järjestettävässä konferenssissa ja seurata sen jälkeen myös kilpailua.

– Lance sanoi ettei hän halua olla taakka ja sanoi ymmärtävänsä, jos kilpailua varten on tehtävä joitakin järjestelyjä. En halua mitään sellaista. Hän on pääpuhujana perjantain tapahtumassa ja pitäisin tylynä ja epäkohteliaana etten kutsuisi häntä myös sunnuntain kilpailuun, Vandehaut sanoi.

Johtuen dopingrangaistuksestaan, Armstrong ei kuitenkaan voi liikkua kilpailun aikana kisajärjestäjien virallisen kulkueen mukana, vaan hänen on seurattava sitä reitin varrella, kuten muidenkin katsojien.

Armstrong sai elinikäisen kilpailukiellon Yhdysvaltojen antidopingtoimisto USADA:lta vuonna 2012 ja menetti muun muassa seitsemän Ranskan ympäriajon voittoaan vuosilta 1999-2005. Hän itse myönsi dopingin käytön tv-haastattelussa tammikuussa 2013.

Lähde: cyclingnews.com