Maailman antidopingtoimisto WADA:n entinen puheehjohtaja ja Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n jäsen Dick Pound esitti uutistoimisto Reutersin haastattelussa erikoisen vertailun kahden viime aikoina runsaasti huomiota saaneen asian välille.

-Tämä on tavallaan Yhdysvaltain vastine Venäjän dopingille ja saattaa olla seuraava iso asia, Pound totesi ja viittasi paljon huomiota herättäneeseen ahdistetuskandaaliin joka paljastui USA:n voimistelumaajoukkueessa.

Pound piti epätodennäköisenä, että KOK ottaisi millään lailla kantaa asiaan, esimerkiksi asettaisi sanktioita paikalliselle olympiakomitealle hitaasta reagoinnista tapauksessa. Hän kuitenkin kertoi saattavansa ottaa asian esille ensi viikolla Etelä-Koreassa pidettävässä KOK:n kokouksessa.

Kanadalainen Pound myönsi, ettei KOK:lla ole paljonkaan mahdollisuuksia puuttua suoranaisesti Yhdysvaltain olympiakomitean toimiin. Todennäköisimpänä hän piti, että KOK toistaiseksi seuraa miten Yhdysvalloissa asiassa toimitaan.

Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen entinen lääkäri Larry Nassar sai keskiviikkona maksimissaan 175 vuoden vankeustuomion käytettyään seksuaalisesti hyväksi yli 150 nuorta tyttöä, joiden joukossa oli myös useita voimistelun olympiavoittajia.

Yhdysvaltain voimisteluliiton koko johto erosi tapauksen vuoksi maan olympiakomitean sitä vaadittua.