Tanskan Caroline Wozniacki on voittanut uransa ensimmäisen grand slam-turnauksen. Wozniacki löi romanialaisen Simona Halepin Australian avointen finaalissa 7-6(7-2), 3-6, 6-4 lähes kolmituntiseksi venyneessä kovassa taistelussa.

Australiassa oli ottelun aikana erittäin kuumaa ja kosteaa ja pelaajat saivatkin toisen ja kolmannen erän välissä ylimääräisen kymmenen minuutin tauon. Pelin kestäessä molemmat tarvitsivat myös lääkärin ja fysioterapeutin apua vaivoihinsa, Halepilta mitattiin toisessa erässä verenpaine ja Wozniacki tarvitsi hoitoa jalalleen kolmannessa erässä.

Wozniackin voitettua ensimmäisen erän ja Halepin toisen, tapahtui ottelun ratkaisu dramaattisessa kolmannessa erässä, jossa kumpikaan ei tahtonut pystyä pitämään omaa syöttöään ja erä etenikin lähinnä syötönmurroilla tilanteeseen 4-3. Tämän jälkeen tanskalainen onnistui voittamaan kolme peliä peräkkäin ja pääsi juhlimaan pitkään odottamaansa titteliä.

Wozniacki oli ottelun jälkeen luonnollisesti äärimmäisen iloinen voitostaan.

-Olen odottanut tätä hetkeä niin monta vuotta. Nyt unelmistani tuli totta, hän sanoi kiitospuheessaan.

#AusOpen

@AustralianOpen
"I'm just taking a second to hug 'Daphne' - I've dreamt of this moment for so many years, to be here is a dream come true."

Your #AusOpen 2018 Champion, @CaroWozniacki! 🏆

Tanskalainen on tällä tasolla ollut kahdesti aiemmin finaalissa häviävänä osapuolena, Yhdysvaltain avoimissa vuosina 2009 ja 2014.

Wozniacki nousee maanantaina julkaistavalla uudella maailmanlistalla ykköseksi. Hän on pitänyt listan kärkipaikkaa viimeksi vuonna 2011.