Äärimmäisen korkeat lämpötilat ovat nousseet puheenaiheeksi tennisvuoden ensimmäisessä suurturnauksessa, Melbournessa pelattavassa Australian avoimissa.

Tämä näkyi muun muassa Serbian Novak Djokovicin ja Ranskan Gael Monfilsin toisen kierroksen ottelussa, kun yli 40 asteen helle sai molemmat pelaajat tekemään ottelussa valtavasti helppoja virheitä.

Djokovic voitti ottelun erin 3-1, mutta ottelun jälkeen hän antoi turnausjärjestäjille kitkerää palautetta.

– On päiviä, jolloin järjestäjien pitäisi ymmärtää siirtää otteluita muutamalla tunnilla, jotta lämpötilat ehtisivät laskea. Ymmärrän toki että lippuja on myyty tiettyyn ajankohtaan, mutta kysymys on myös pelaajien terveydestä, Djokovic painotti.

Serbin vastustaja Monfils epäili saaneensa kentällä pelin aikana lämpöhalvauksen.

-Minua alkoi pyörryttää ja heikottaa ja se kesti noin 40 minuuttia, ranskalainen totesi.

Myös muut pelaajat ottivat kantaa kuumuuteen. Argentiinan Juan Manuel del Potro piti myös lämpötilaa liian korkeana pelaamiselle.

– Tänään oli erittäin vaikea pelata, oli aivan liian kuuma. Se näkyi myös katsomossa, jossa kukaan ei istunut auringossa, hän totesi.

Rafael Nadal puolestaan vaati tekniikkaa avuksi. Melbournessa on muutamalla pääkentällä mahdollisuus vetää katto kentän päälle ja siten helpottaa pelaajien ja katsojien oloja.

– Pidän lämpimässä pelaamisesta, mutta tämä on jo terveyskysymys. Jos kentillä on kerran katto, miksei sitä voida käyttää jos olot ovat äärimmäiset, maailman ykköspelaaja Nadal kysyi.

Lähde: Businessinsider