Maailman kovimpaan kärkeen kuuluva tennistähti Rafael Nadal joutui lopettamaan kauden avausturnauksensa Australian avoimet kesken jalkavamman vuoksi. Vanha vaiva pilasi espanjalaisen valmistautumisen kauteen, eikä Melbournen kuuma kesä valitettavasti antanut armoa rankassa puolivälieräottelussa Marin Ciliciä vastaan.

Nadal joutui näyttämään jalkaansa lääkärille jo neljännessä erässä. Huipputähti jatkoi kuitenkin peliä, mutta joutui antautumaan viidennen erän murtopallossa kroatialaisvastustajan johtaessa lukemin 3-6 6-3 6-7 (7-5) 6-2 2-0.

– Se [kipu] ei ollut lonkassani, enkä osaa sanoa tarkalleen missä lihaksessa se tuntuu. Se on jalkani yläosassa. Kerromme mistä on kyse, kunhan käyn magneettikuvauksissa, Nadal kommentoi SBS Newsille.

Cilic eteni turnauksen välieriin espanjalaistähden luovutuksen myötä. Kroatialainen oli tyytyväinen mahdollisuudesta tavoitella kisan pääpalkintoa, mutta oli ymmärrettävän pahoillaan vastustajansa epäonnesta.

– Hän pelasi todella hyvän turnauksen. On tietenkin todella ikävää hänen kannaltaan joutua lopettamaan kisa näin. Yritin itse vain keskittyä omaan ruutuuni ja pelata hyvin, Cilic sanoi SBS:lle.

Nadal antoi tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa kyytiä tenniksen lajiliitolle ATP:lle tenniskiertueen tiukan aikataulun vaikutuksista urheilijoiden jatkuviin loukkaantumisiin.

– Jonkun, joka pyörittää kiertuetta tulisi miettiä vähän mitä ympärillämme tapahtuu. Liian monet loukkaantuvat. En tiedä, pitäisikö heidän miettiä hieman urheilijoiden terveyttä. Meillä on edessä elämä tenniksen jälkeen. Jos jatkamme näillä todella kovilla alustoilla, mitä meille tapahtuu uriemme jälkeen.