Skandaali riepottelee Etelä-Korean kaukalopikaluistelujoukkuetta vain kaksi viikkoa ennen olympialaisten alkua. Kaukalopikaluistelun olympiavoittajaa lyönyt valmentaja on saanut elinikäisen toimintakiellon.

Korealainen kaukalopikaluistelija Shim Suk-hee on joutunut valmentajansa fyysisen väkivallan uhriksi. Korean luisteluliitto KSU tiedottaa, että sisäisissä tutkimuksissa valmentaja on myöntänyt lyöneensä 20-vuotiasta Shimiä.

KSU ei kerro valmentajan nimeä julkisuuteen.

– Olemme päättäneet antaa vakavan rangaistuksen. Valmentaja myönsi lyöneensä Shimiä. Hänen mukaansa Shim ei kunnioittanut hänen mielipidettään ja löi häntä parantaakseen tämän suorituskykyä, KSU:n kurinpitopaneelin puheenjohtaja Kim Sang-kyum sanoi.

Rangaistuksen vuoksi pannan saanut valmentaja joutuu tehtävästään syrjään vain kaksi viikkoa ennen Pyeongchangin olympialaisten alkua. Pannaan joutunut valmentaja voi valittaa tuomiostaan Korean olympiakomitealle.

Uutistoimisto Yonhapin mukaan Korean kaukalopikaluistelujoukkueen valmentajaksi on nimetty sen ex-valmentaja Park Se-woo.

Shim voitti Sotshin olympialaisissa 3000 metrin viestikultaa, hopeaa 1500 metrillä ja pronssia 1000 metrillä. Maailmanmestaruuksia naisella on kahdeksan.