Tämänvuotisessa Australian avoimessa tennisturnauksessa on nähty todellinen tuhkimotarina, kun amerikkalainen Tennys Sandgren, 26, on edennyt kisassa voitosta voittoon.

Neljännellä kierroksella Sandgren kaatoi turnauksessa viidenneksi sijoitetun Dominic Thiemin viisieräisessä kamppailussa ja selviytyi puolivälieriin, jossa kohtaa toisen todellisen yllättäjän, Hyeon Chungin. Eteläkorealainen Chung kaatoi omassa ottelussaan turnauksen kuusinkertaisen mestarin, Novak Djokovicin.

Erikoiseksi Sandgrenin taipaleen turnauksessa tekee seikka, ettei hän ennen tämänvuotista Australian avointa turnausta ollut voittanut yhtäkään ottelua grand slam-turnauksen pääsarjassa.

Amerikkalainen on muutenkin todellinen työn sankari, sillä vasta viime vuoden syyskuussa hän murtautui ensimmäistä kertaa 100 parhaan pelaajan joukkoon maailmassa, kahdeksantena ammattilaisvuotenaan. Tällä hetkellä hänen rankinginsa on 97.

Melbournessa pelattavaan grand slam-kisan pääsarjaankin hän pääsi vasta kuudennella yrittämällään.

Sandgren on kommenttiensa perusteella menestyksestään ehkä jopa hiukan hölmistynyt .

– Alan olla epäuskoinen siitä, mitä on tapahtumassa, mutta ehkä tämä ei sittenkään ole unta, Sandgren totesi kenttähaastattelussa ottelun jälkeen.

Sandgrenin ja Chungin välisen ottelun voittaja kohtaa voittajan ottelusta Roger FedererTomas Berdych, joten tarjolla saattaa olla jommalle kummalle turnauksen yllättäjistä ikimuistoinen ottelu.

Lähde: atpworldtour.com