© Kuva: Getty Images

Toimittajat kysyivät Floyd Mayweatheriltä #MeToo-kampanjasta – nyrkkeilylegendan hölmö vastaus nostatti someraivon

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Nyrkkeilylegenda Floyd Mayweather on herättänyt usein kohua kyseenalaisilla kommenteillaan. Eräät toimittajat kysyivät nyrkkisankarilta tällä viikolla suurta julkisuutta saaneesta seksuaalista ahdistelua vastustavasta ”#MeToo”-kampanjasta. Miehen typerä vastaus meni kuitenkin niin pahasti metsään, että sosiaalinen media heräsi jälleen laajaan raivoon.

Mens Healthin toimittajat kysyivät voittamattoman nyrkkeilymestarin mielipidettä kuuluisaan kampanjaan. Mayweather onnistui kuitenkin sekoittamaan tasa-arvoliikkeen ”Me too” -sloganin rikkauksilla rehentelyyn.

Tähtiottelijan ymmärrys koko viime syksyn suurta mediahuomiota saaneesta kampanjasta oli suorastaan hämmentävän heikko.

– Olemme kysyneet monilta miehiltä #MeToo-kampanjaan liittyen, että miten miehet voivat kasvaa vuonna 2018, toimittaja kysyi.

– Ai ketkä, Mayweather hämmästeli.

– MeToo, eli siis naisten seksuaalista ahdistelua vastustava kampanja, toimittaja avusti.

– Kun sanot, ”Me too” (”minä myös”) se tarkoittaa minulle, että kun joku sanoo omistavansa Rolls Roycen vastaan, että minä myös. Kun joku sanoo omistavansa yksityisen lentokoneen vastaan, että minä myös. Omistan kaksi yksityiskonetta. Me too, kamppailutähti leveili.

– Se on kyllä ihan eri asia, toimittaja huomautti.

– Minulle se on tarkoittanut alusta asti sitä, kun joku sanoo tehneensä miljardi dollaria voin vastata, että niin minäkin, Mayweather toisti.

– Toki ajattelen, tiedäthän, seksuaalinen ahdistelu ei ole rentoa, nyrkkisankari lisäsi loppuun.

Mayweatherin tökeröt vastaukset herättivät laajaa ärsytystä amerikkalaisten keskuudessa Twitterissä ja muissa sosiaalisissa medioissa. Monet kritisoivat urheilutähteä naisten vaikeuksien vähättelystä ja vakavan asian kääntämisestä rahoilla rehentelyyn.

Moninkertainen usean eri painoluokan maailmanmestari Floyd Mayweather on tunnettu upeista nyrkkeilysaavutuksistaan. Miehen vahvuudet eivät kuitenkaan välttämättä yletä naisten tasa-arvo-ongelmien analysoimiseen. Mayweather on ollut itsekin syytettynä entisen kihlattunsa pahoinpitelystä oikeudessa.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon