UFC:n presidentti Dana White ei katsonut hyvällä tähtiottelija Kamaru Usmanin hämmentäviä kommentteja viime viikonlopun voittonsa jälkeen. Nigerialais-amerikkalainen kamppailija päihitti norjalaisen Emil Weber Meekin vakuuttavan vahvasti, ja täräytti sen jälkeen otelleensa vain 30 prosentin tehoilla.

– En pitänyt siitä matsista muuten lainkaan. Onhan hän kova kaveri. Ilman muuta, hän pystyy pakottamaan vastustajansa tiukkoihin paikkoihin asenteellaan ja paineellaan. Mutta, ethän sinä voi pomppia voiton jälkeen ympäriinsä ja väittää otelleesi vain 30 prosentin suorituksella. Mitä ihmettä se tarkoittaa? Jos olet PPV [maksullinen katseluoikeus] -kortilla, annatko silloin vain 60 prosenttia? Se oli yksi naurettavimista jutuista, mitä olen ikinä kuullut. Koko areena buuasi hänelle, White ruoski Usmania Fox Sportsin haastattelussa.

Usman onnistui hallitsemaan ottelua alusta asti riepotellen Meekiä ankarilla painiotteillaan. Nigerialais-amerikkalainen kaivoi ottelusta selvän 30-27-pistevoiton.

Tähtiottelija kuuli myöhemmin työnantajansa haukuista, ja yritti selventää sotkua Twitterissä. Usman selitti kommenttiensa tarkoittaneen sitä, että hän joutui ottamaan ottelun puolikuntoisena.

– Antakaa minun selventää muutamia asioita, sillä jotkut eivät selvästi tajunneet ottelun jälkeisiä puheitani. Tarkoitin niillä sitä, että tulin otteluun vain 30-prosenttisesti terveenä. Olisin voinut vetäytyä ottelusta, mutta halusin antaa Emil Weber Meekille mahdollisuuden taistella top 10 -tason kaveria vastaan. Ottelisin ketä tahansa vastaan 30 prosentin kunnossa, Usman valotti.