UFC:n kevytsarjan väliaikaisella maailmanmestarilla Tony Fergusonilla on edessään kova urakka 7. huhtikuuta. Vastaan asettuu painoluokan hurjin MM-haastaja, venäläinen painitaituri Habib Nurmagomedov. Monipuolisesta mattopainiosaamisestaan tunnetun Fergusonin jujutsuvalmentaja Eddie Bravo ei ole kuitenkaan asiasta huolissaan ja uskoo suojattinsa päihittävän huippupainijan lopetuksella selältään.

Bravo antaa suurta tunnustusta venäläisen painitaidoille ja armottomalle taisteluasenteelle. 10th Planet Jiu-Jitsu -lukkopainijärjestelmän perustanut kamppailukonkari luottaa Fergusonin kykyyn yllättää Nurmagomedov omalaatuisilla mattotekniikoillaan.

– Habib tulee olemaan kovin kaveri sarjassa pitemmän aikaa. Kukaan ei tee samaa kuin hän maassa lyömisen, alasvientien ja matossa murskaamisen suhteen. Hän on varmaankin kaikkien aikojen paras. Monet yrittävät vain päästä matosta ylös ja jatkaa ottelua pystyssä. Se toimii joissain tilanteissa. Me aiomme kääntää kuitenkin homman päälaelleen, ja hyökkäämme hänen kimppuunsa matossa, Bravo täräytti Outside the Cage -podcastin haastattelussa.

Jujutsu-asiantuntijan mukaan Fergusonilla on tavallista paremmat valmiudet hakea lukko- ja kuristuslopetuksia matossa ollessaan itse selältään guard-puolustusasennoissa. Bravon mukaan Nurmagomedovin rajut alasviennit eivät ole heille mikään ongelma.

– Tulemme kiittämään häntä siitä, että hän vie Tonyn kenttään. Aiomme tulittaa hyökkäyksiä häntä kohti. Se tulee olemaan jotain ihan erilaista. Kukaan ei ole tehnyt niin. Hänen puolustuksensa matossa on varmasti kohdillaan. Hän on varmasti opiskellut ”rubber guardia”. Tulemme sinne kuitenkin todellisen tulivoiman kanssa. Iskemme täysiä häntä kohti, painikonkari uhosi.