Maailman antidopingtoimiston WADA:n perustajajäsen ja entinen johtaja Dick Pound ei ole liian tyytyväinen Kansainvälisen olympiakomitean toimintaan venäläisten olympiaurheilijoiden kohdalla. Kanadalaiskonkarin mukaan komitea ei tartu ongelmassa toimeen, jos urheilijat eivät uhkaa boikotoida kisoja.

Urheiluveteraani vastusti alun perin jo venäläisten kilpailemista neutraalin lipun alla. Pound on hämmästellyt komitean toimettomuutta dopingskandaalin kanssa useaan otteeseen. Entisen uintimestarin mukaan KOK ei vaivaudu puuttumaan venäläisten toimintaan, elleivät urheilijat painosta heitä asiassa toden teolla.

– Ainoat ihmiset, jotka voivat vaikuttaa asiaan ovat olympiaurheilijat. Heidän pitäisi sanoa komitealle, että hei, emme osallistu kisoihin jos tätä asiaa ei siivota puhtaaksi. Vain tämä voi säikäyttää nämä vanhat pierut toimintaan, Pound jyrähti Evening Standardin haastattelussa.

75-vuotias olympiakonkari on kuullut soraääniä useasta suunnasta. Vastustusta Olympiakomitean verkkaiselle linjalle ei ole hänen mielestään kuitenkaan vielä tarpeeksi.

– Olen kuullut ärtyneitä ääniä Britanniasta, Kanadasta, Yhdysvalloista ja Ranskasta. Se ei kuitenkaan vielä riitä, Pound valitteli.

KOK:n urheilijoiden komissio edustaa urheilijoita olympialaisia koskevassa päätöksenteossa. Poundin mukaan organisaatiolla ei ole kuitenkaan mitään vääntövoimaa dopingskandaalissa.

– Komission kädet ovat sidotut. He antoivat tiukan julistuksen kannastaan KOK:n toimintaan venäläisten dopingongelman suntaan Rion olympialaisien aikaan. Olympiakomitea hyökkäsi heidän kimppuunsa kuin tonnin betonimurikka. He raivosivat, etteivät urheilijat olisivat saaneet sanoa tällaista.