Alustavassa dopingtestissä suorituskykyä parantavasta meldoniumista kiinni jäänyt venäläinen curling-pelaaja Aleksander Krushelnitski on The Guardianin tietojen mukaan poistunut Pyeongchangin olympiakylästä. Venäläisen joukkuetoverit ovat häädöstä ihmeissään, sillä miehen testitulosta ei ole vielä edes vahvistettu toisella näytteellä.

Tieto Krushelnitskin kärystä alkoi kiertää maailmalla sunnuntaina. Venäjän olympiaurheilijoita neutraalina kilpailijana edustanut curlaaja oli kärähtänyt meldoniumista, joka parantaa kehon verenkiertoa ja urheilullista kestävyyttä.

Miehen curling-joukkue oli kärystä ihmeissään. Venäläiset kyseenalaistivat, miten curlingin kaltaisessa kevyemmässä lajissa voisi edes tosissaan hyötyä dopingaineista.

– Olimme kaikki shokissa, kun kuulimme uutisista eilen. Toivomme tietenkin, että kyseessä oli jokin virhe. Meidän kohdallamme ei ole kyse siitä, että haluaisimme olla nopeimpia, vahvimpia ja korkeimpia. Me arvostamme tarkkuutta. En osaa kuvitella, minkälaista dopingia curlingissa voisi käyttää. Tämän vuoksi tuloksia on vaikea uskoa, Krushelnitskin joukkuetoveri Viktoria Moiseeva hämmästeli.

Dopingkäry on kirvoittanut uudelleen tulisen keskustelun siitä, tekikö Kansainvälinen olympiakomitea virheen päästäessään 168 venäläistä kilpailemaan Etelä-Koreaan neutraalin lipun alla.

Krushelnitskin B-näytteen tulokset tulevat myöhemmin maanantaina. Toinen näyte vahvistaa ensimmäisen näytteen tuloksen oikeaksi tai vääräksi.