Venäläisen curlingmitalistin Aleksander Krushelnitskin dopingkäry on kuohuttanut ja raivostuttanut olympiaurheilijoita sekä urheiluorganisaatioita ympäri maailmaa. Koko olympiayhteisö vaatii Kansainväliseltä olympiakomitealta ankaraa reaktiota Venäjää kohtaan.

DW:n tietojen mukaan komitea harkitsee nyt suurempia muutoksia linjaansa venäläisten kilpailukieltoa kohtaan. KOK:n lehdistösihteeri Mark Adams myönsi, että positiivisen tuloksen varmistuminen olisi suuri pettymys heille.

– Jos epäilys dopingin käytöstä varmistuu, olisi se suuri pettymys meille. Venäjän asemaa olympialaisissa voidaan harkita uudestaan. Tämä otetaan huomioon monien muiden asioiden kanssa paneelissamme, Adams paljasti DW:lle.

Kuten uutisoimme aiemmin, Krushelnitski poistui jo aiemmin Peyongchangin olympiakylästä ja palautti akkreditointinsa järjestäjille.

Venäläiscurlaajan dopingtulosta ei ole vielä varmistettu B-näytteellä. Toisen näytteen tulokset selviävät Olympiakomitean mukaan myöhemmin maanantaina.