Etelä-Korean naisten curlingjoukkueesta on tullut maailmanlaajuinen sensaatio. Eivätkä he edes itse tiedä sitä, Associated Press uutisoi.

Lempinimellä Garlic Girls, eli Valkosipulityttöinä tunnettu joukkue saapui Pyeongchangin olympialaisiin altavastaajana. Korealaisjoukkue ei kuulunut suosikkien joukkoon ennakkokaavailuissa.

Isäntämaan ryhmä ei tästä liiemmin välittänyt. Kim Eun-jungin kipparoima joukkue oli alkusarjan paras. Korea voitti otteluistaan kahdeksan ja kärsi vain yhden tappion.

Odottamaton menestys on nostattanut kiinnostusta ympäri maailman. Voittojen lisäksi korealaisjoukkue on saanut ihmiset puolelleen persoonallisuutensa vuoksi.

Valmentaja Kim Min-jung suojelee joukkuettaan medialta. Alkusarjan viimeisen ottelun jälkeen kapteeni Kim ei antanut haastattelua lehdistön edustajille.

– Nyt pitää pysyä rauhallisena. Meidän pitää hengittää ja ottaa askel taakse ennen välierää, valmentaja painotti Yonhapin mukaan.

Alkusarjassa Korea kukisti puolustavan olympiavoittaja Kanadan vahvalla esityksellä 8-6. Kapteeni Kim piti ottelun aikana naamansa peruslukemilla, ja kylmähermoisesta naisesta on tullut kotimaassaan liki kulttisankari.

Kimin kivikasvoinen ilme on toiminut innoittajana uusille meemeille. Joukkueen avausheittäjän nimi Kim Yeong-min nimi on puolestaan iskostunut curlingin seuraajien mieleen. Kapteeni Kim huutaa painokkaasti joukkuekaverinsa etunimeä, jotta tämä harjaisi jäätä kovempaa.

Curlaajat sulkivat puhelimensa jo ennen olympialaisten alkua. Näin ollen naisilla ei ole aavistustakaan siitä, että he ovat todella suosittuja Koreassa sekä maan rajojen ulkopuolella, Associated Press kirjoittaa. Joukkue on sulkenut itsensä ulkomaailmasta, eivätkä naiset katso edes televisiota.

Perjantaina Etelä-Korea kohtaa välierässä Japanin.

– Luulen, että he haluavat tehdä korealaista curlinghistoriaa. He ovat ylpeitä siitä, että he edistävät lajia, valmentaja Kim arvioi.

Etelä-Korean joukkue on saanut lempinimensä siitä, että heidän kotikaupunkinsa Uiseong on kuuluisa valkosipulin tuotannostaan.