Olympiakomitean huippu-urheilujohtaja Mika Kojonkoski avasi SuomiUrheilu-sivustolle Pyeongchangin kisojen suomalaisonnistumisia ja niiden taustoja

Päällimmäisenä hänen mielessään olivat viimeisen viikonlopun menestyjät.

Krista (Pärmäkoski) veti puolet meidän mitaleista. Kaikki nuo hänen huikeat suorituksensa nostavat ihokarvat pystyyn. Kuninkuusmatkan kultamitali Iivolta (Niskanen). Se on kuitenkin ihan oikeasti jotain. Meillä osataan kestävyysurheilun taustat. Se ei ole yksinäisen miehen matka, vaan siinä on paljon ympärillä, Kojonkoski totesi.

Suomalaiset antavat huippu-urheilujohtajan mukaan kuitenkin paljon tasoitusta monen lajin urheilijoille.

– Jos katsotaan, että Mika Poutala vetää Norjan Havard Lorentzeniä vastaan pikaluistelussa. Poutalan pitää heittää elämä Calgaryyn ja Lorentzen vetää Norjassa maailman parhaalla valmennuksella ja asiantuntemuksella. Ja maailman parhaissa olosuhteissa. Tää on sitä urheilun realiteettia, Kojonkoski painottaa.

Kisamenestykseen tyytyväinen Kojonkoski ottaa myös tärkeänä asiana esiin urheilijoihin kotimaasta asetetut paineet

-Kyllä näistä kisoista jäi kuitenkin hyvä maku. Jos me päästäisiin siitä eroon, että urheilijalla ei olisi helvetinmoinen epäonnistumisen pelko, niin me tuotaisiin parempaa menestystä. Sun ihmisarvoa mitataan, että onnistutko juuri sillä hetkellä, niin se on kyllä helkkarin kovaa.

Haastattelija: Otto Palojärvi, Pyeongchang