Kova tuuli häiritsee Etelä-Korean olympialaisten alkua. Sää on sunnuntaina ennusteiden mukaan niin rankka, että kisan järjestäjät harkitsevat sunnuntain miesten alppihiihtokisan peruuttamista ja siirtämistä jollekin muulle päivälle. Olympialaisten ylempi johtotaso ei ole kuitenkaan kisan siirtämisestä samaa mieltä.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS suositteli kisan siirtämistä, sillä kilpailijat mäen huipulle vievän gondolan käyttö poikkeuksellisen rajuissa tuulissa on vaarallista. Liittopomo Markus Waldner kertoi Reutersille, että yli 30 solmun tuulet sulkisivat hissit kokonaan.

Olympialaisten avauskisan järjestäjät ehdottivat alppihiihdon siirtämistä päivää aiemmaksi lauantaille. Olympialaisten johto hylkäsi kuitenkin tämänkin ehdotuksen.

– Katselemme asiaan nyt ratkaisua, sillä edessä on haastavia olosuhteita sunnuntaille. Keskustelimme kisan siirtämisestä lauantaille, mutta se ei onnistunut monestakaan syystä. Tämä oli Olympiakomitean päätös, Waldner valotti.

Alppihiihdon maailmancupin kisoja joudutaan siirtämään hyvinkin usein huonon sään vuoksi. Monia kilpailuja ollaan jouduttu siirtämään myös aiemmissa olympialaisissa. Haastavat kelit ovat häirinneet alppihiihtoa muun muassa Sotshissa, Vancouverissa ja Naganossa.