Kansas City Chiefsin linjamies Laurent Duverney-Tardif on NFL-liigan ainoa aktiivinen pelaaja, joka on opiskellut lääkäriksi. Nyt tuore akateemikko vaatiikin sarjalta lupaa painaa pelipaitaansa ”M.D.:n”, eli tohtorin tittelin.

Jenkkitähti perustelee vaatimustaan sillä, että lähes kuka vain pelaaja saa vapaasti lisätä paitansa selkään ”Jr.”- tai ”Sr.”-tekstin. Duverney-Tardifin mielestä olisi reilua, että hän saisi edustaa henkilökohtaista saavutustaan myös pelikentillä tittelinsä muodossa.

– Haluan laittaa ”M.D:n” paitaani. Olen jo aloittanut keskustelun asiasta liigan toimiston kanssa. He sanoivat, että mikä vain on periaatteessa mahdollista, tähtipelaaja valotti Kansas City Starille.

Duverney-Tardif on kulkenut todella poikkeuksellisen tien NFL:ään. Mies aloitti ensin opiskelun lääketieteellisessä McGillin yliopistossa Montrealissa, Kanadassa. Huippupelaaja ei edes liittynyt aluksi koulun amerikkalaisen jalkapallon joukkueeseen.

Yllätyksekseen Chiefs valitsi hänet vuoden 2014 varaustilaisuudessa. Nuorukainen halusi heti tehdä suunnitelman siitä, miten hän voisi jatkaa lääkärin opintonsa loppuun NFL-uran aloittamisesta huolimatta. Mies pysyi suunnitelmassaan, ja valmistuu virallisesti ensi toukokuussa.