Edellisissä talviolympialaisissa Sotshissa olympiahopeaa freestylelaskussa voitanut Gus Kenworthy teki rohkean päätöksen reilut puolitoista vuotta kisojen jälkeen. Jenkkilaskija kertoi julkisesti olevansa homoseksuaali lokakuussa 2015.

Urheilumaailma alkaa vähitellen avautua laajemmaksi normaaleiksi ajatelluista seksuaalisen suuntautumisen vaihtoehdoista, mutta tilanne on vielä kaikkea muuta kuin ideaali. Kenworthy on muistellut nyt, seuraavien olympialaisten kynnyksellä, elämäänsä muuttanutta päätöstä.

Kenworthy päätti paljastaa olevansa homoseksuaalisuutensa ESPN:n haastattelussa syksyllä 2015. Mies kertoo nyt Washington Postille valmistautuneensa suuren uutisen ilmoittamiseen hyvin, mutta helppoa se ei silti ollut.

– Pelkäsin menettäväni ystäväni, kannattajani, yhteistyökumppanini, kaiken. Muistan, kun julkaisin tekstiä, jonka olin kirjoittanut ja liitin siihen linkkiä ESPN:n juttuun. Sormeni vapisivat. Olin peloissani. Sitten tuli helpotus. Kaikki paino lähti hartioiltani, Kenworth kertoo.

Kenworthin huoli oli onneksi turha. Reaktiot olivat täysin päinvastaisia kuin mitä hän oli pelännyt.

– Itkin, koska sain osakseni niin paljon rakkautta.

Nyt mies valmistautuu uransa toisiin olympiakisoihin. Mies odotta menestystä, sillä hän on voinut valmistautua Etelä-Korean kisoihin vailla valtavaa henkistä taakkaa.

– Katsoin kuvia Sotshista, ja vaikka se tuntuukin tapahtuneen kuin eilen, ei se ihminen näytä minulta. En tunnista itseäni. Olen nyt homo hiihtäjä ja se on minulle ihan ok. Tiesin, että se on roolini kertoessani asiastani.