Kaikkien aikojen menestyneimmäksi olympiaurheilijaksi peräti 23 kultamitalillaan itsensä uinut Michael Phelps on myöntänyt elämänsä uima-altaan ulkopuolella olleen pahimmillaan taistelua masennusta vastaan. Amerikkalaisuimari on nyt myöntänyt olleensa lähellä hyvin surullista kohtaloa.

Chicagossa järjestetyssä mielenterveystapahtumassa puhunut Phelps paljasti vaipuneensa uransa aikana useita kertoja masennukseen. Oireet alkoivat yleensä arvokisojen jälkeen.

BBC:n mukaan Phelps mietti lukuisia kertoja itsemurhaa, ensimmäisen kerran jo 2004 Ateenan kisojen jälkeen. Vaikeinta hänellä oli Lontoon vuoden 2012 kisojen jälkeen, jolloin hän myös oli juuri lopettanut uransa.

Phelps hakeutui tässä vaiheessa ammattiauttajan pakeille.

– Muistan tärisseeni hoitoajanjaksoni alkamispäivänä, sillä olin niin hermostunut edessä olevasta muutoksestani, hän kertoo.

Phelps selätti ongelmansa palaten takaisin vielä Rion olympialaisiin. Sieltä matkaan tarttui vielä viisi kultaa sekä yksi hopea.

– Henkisten ongelmieni selättäminen on tuottanut paljon suuremman tyydytyksen minulle kuin yksikään voittamani arvokisamitali. Olen erittäin iloinen siitä, etten riistänyt henkeä itseltäni, Phelps kiittelee.