Kaisa Mäkäräinen oli lyöty nainen naisten ampumahiihdon viestikisan jälkeen. Suomalaisen ampuma johtosija valui käsistä hetkessä. SuomiUrheilun toimittaja oli paikalla Pyeongchangissa, ja sai Mäkäräisen tuoreimmat tunnelmat haastattelussa.

Rankan olympiakoitoksen jälkeen naisen tykki oli ymmärrettävän tyhjä. Kysyttäessä uran jatkosta Mäkäräinen ei osannut antaa varmaa vastausta.

– Ei ihan lähitulevaisuudessa kannata odottaa ja kysellä. Varmasti menee pitkälle kevääseen. Joutuu haukkaamaan happea ja miettimään. On tulossa muutoksia taas joka puolelle. Moni asia vaikuttaa, eikä ole yksin minusta kiinni, Mäkäräinen pohti SuomiUrheilun haastattelussa Pyeongchangissa.

Ristijärveläinen tiedostaa olevansa uransa ehtoopuolella. Hänen mukaansa nyt voisi olla sopiva paikka luovuttaa kapula pysyvästi nuoremmalle sukupolvelle.

– Olen sellaisessa vaiheessa, jossa voisi hyvin siirtyä sivuun. Kyllä tää on niin ylä- ja alamäkeä, mikä toisaalta kuuluu urheiluun. Ei tämä ammatti helpoimmasta päästä ole, Mäkäräinen päivitteli.

Suomi jäi naisten ampumahiihdon viestissä reilusti järjestä ja ylsi vasta 15. sijalle. Mäkäräinen myönsi, että mainiosta makuupaikan ampumasuorituksesta huolimatta pystyammunta tuotti vaikeuksia.

– Oli vähän taistelua se pysty. Tuo tuuli on yllättävän kova. Puskee tuossa pystyasennossa varsinkin tosi voimakkaasti. Oli siinä vaikeuksia muillakin, hiihtotähti kommentoi.

Mitalipettymyksistä huolimatta kisoista jäi kokonaisuutena Mäkäräiselle melko positiivinen mielikuva.

– Hyvät kisat. Sellaista minun keskiarvon yläpuolella molemmat viestisuoritukset ammunnallisesti. Hiihto ihan normia.