George Groves muistutti lauantaina koko maailmaa World Boxing Super Series -turnauksen MM-ottelussa, miksi hän kuuluu Brittien saarien nyrkkeilyn valioluokkaan. Brittitähti antoi vastustajalleen Chris Eubank Juniorille niin yksipuolisen turpasaunan, että Eubank näytti kehässä suorastaan noviisilta.

Grovesin suoritus oli todellinen ”statement” kaikille miehen epäilijöille. 29-vuotias osoitti ylivertaisen kokemuksen ja teknisen osaamisen voiman WBSS-huipputurnauksen MM-ottelussa.

– Satutin häntä jo aikaisessa vaiheessa ja sain hänet näyttämään aivan aloittelijalta, Groves kehui The Independentin haastattelussa.

WBA-liiton mestauusvyötä hallinnut britti ryösti Eubankin kaksi vuotta pitämän IBO-liiton tittelin suorastaan hämmentävän helposti. Vielä hurjemman Grovesin esityksestä tekee se, että mies rikkoi olkapäänsä ottelun viimeisessä erässä. Britti-iskijä viimeisteli ottelun käytännössä käsipuolena.

Eubankin uralle on mahtunut paljon parempiakin otteluita. Manchesterin suurissa parrasvaloissa 28-vuotias brittinousukas jäätyi kuitenkin täysin, eikä saanut kehässä juuri mitään aikaan. MM-ottelun voittajaksi julistettiin Groves täysin yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Eubankin isä Chris Eubank Sr. ja hänen pitkäaikainen valmentajansa Ronnie Davis myönsivät yllättyneensä huippuottelijan kehnosta otteluilmeestä. Davis sanoi The Independentille, ettei ollut tunnistaa suojattiaan kehässä.

– Hän ei kuunnellut meitä missään vaiheessa. Se ei ollut meidän Juniorimme tuolla kehässä. Hän ei suoriutunut ottelusta lainkaan, se on kylmä totuus, Davis valitteli.