Amerikkalaisten pikaluistelijoiden kisa-asut ovat puhututtaneet ja hämmästyttäneet Etelä-Korean talviolympialaisia seuraavaa urheilukansaa. Luistelijoiden ihonmyötäisten kilpa-asujen sepaluksen ja haarojen välin alue on korostettu erikoisesti eri värillä. Nyt pukujen valmistaja Under Armour on vastannut laajaa huomiota saaneeseen kohuun.

Jenkkiluistelijoiden kummalliset kisapuvut ovat herättäneet silkkaa hämmennystä. Nämä kuvat näyttävät varsin selvästi, kuinka urheilijoiden haarojen väliä on korostettu asuissa.

– Minua ei kiinnosta näiden pukujen teknologia. Tämä ei ole OK, ESPN:n toimittaja Darren Rovell taivasteli.

Darren Rovell

@darrenrovell
Don’t care the science behind this, this look is not OK (📷 by @rodger_sherman)

– Asujen suunnittelija: Meidän pukujemme täytyy heijastaa pikaluistelun vahvuutta ja nopeutta. Ja tietenkin korostaa sepalusta, Sarah Haskins vitsaili.

– Uskon, että näiden pikaluistelijoiden asun designissa on jokin pointti, mutta on tätä kyllä kummallista katsella, Christina Stephens hämmästeli.

Christina Stephens / Blue 🌌 = christinastephens

@CEStephens
Y’all I’m assuming there is a point to the way the speed skating uniforms are designed, but maaaan that’s a weird place to put a light-colored circle.

Viraaliksi nousseelle kohulle saatiin lopulta selitys, joka jätti kuitenkin vielä toivomisen varaa. Kisa-asut valmistanut urheiluvaatejätti Under Armour selitti USA Todaylle sepaluskorostuksen olevan pikaluistelijoille välttämätön teknologia.

Kyseessä on erikoisvalmisteinen kitkaa ja hankausta estävä materiaali. Amerikkalaismerkki ei kuitenkaan osannut selittää, miksi haarojen väliä ei voitu tehdä saman väriseksi kuin asun muut osat.