Lumilautailun olympiavoittaja joutui rankan arvostelun kohteeksi ahdistelukommenteistaan – ”Olen kuka olen, ja olen ylpeä siitä”

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

Lumilautailun tuoretta olympiavoittajaa Shaun Whitea syytetään seksuaalisesta ahdistelusta, josta häneltä tiedusteltiin olympialaisten tiedotustilaisuudessa. Miehen vastaus oli varsin ytimekäs – lumilautatähti kuittaa karmeat syytökset pelkkinä juoruina.

Lumilautailun elävä legendan maineen vain 31 vuoden iässä ansainnut amerikkalainen voitti juuri eilen olympiakultaa miesten superpipessa. Vaikka moninkertaisen olympia- ja X-Games -voittajan ansioluettelo on kiistattoman kova, on supertähti ryvettynyt kultahumun lisäksi varsin kyseenalaisen kohun keskellä.

Amerikkalaisen Bad Things -yhtyeen rumpali Lena Zawaideh on väittänyt julkisesti, että White on ahdistellut häntä aiemmin seksuaalisesti. Whiten on huhuttu sopineen ahdistelukohun salaa oikeusteitse Zawaidehin kanssa.

Vaikka media prässäsi Whitea aiheesta olympiakullan jälkeen, ei huippulautailija vaikuta olevan kohusta kovin huolissaan.

– Olen kuka olen, ja olen ylpeä siitä. Olen kasvanut ihmisenä vuosien mittaan. Ystäväni rakastavat minua ja menevät vaikka valalle puolestani. Suoraan sanottuna tulin tänne puhumaan olympialaisista, enkä juoruista. En usko, että se vaikuttaa [perintööni urheilijana], White täräytti Peyongchangin olympiakylän lehdistötilaisuudessa.

White joutui kuitenkin välittömästi uudelleen tulen alle huolettomista kommenteistaan. Seksuaalinen ahdistelu on ollut herkkä aihe viime aikoina ympäri maailmaa. Amerikkalainen media ja sosiaalisen tasa-arvon aktivistit kyseenalaistivat lumilautastaran rennon asenteen vakavaan asiaan.

Jenkkitähti joutui myöhemmin pahoittelemaan harkitsemattomia kommenttejaan medialle. White selitteli olleensa niin kovassa tunnemyräkässä olympiakullan voiton jälkeen, ettei harkinnut sanojaan kunnolla.

– Olen vain todella pahoillani. Olin vain niin hurmoksessa siitä, kuinka mahtava tämä päivä oli ja halusin puhua vain siitä. Halusin vain jakaa kokemukseni siitä.

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia