Altavastaajana tämän vuotiseen amerikkalaisen jalkapallon loppuotteluun, Super Bowliin lähtenyt Philadelphia Eagles on kukistanut ennakkosuosikki New England Patriotsin lukemin 41-33.

Minnesotassa pelatun ottelun voittaja Eagles juhli seurahistoriansa ensimmäistä Super Bowlia ja joukkueen sankariksi nousi kauden alussa kakkospelinrakentajana aloittanut Nick Foles.

Tämänvuotisen Super Bowlin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Foles oli ottelussa mahtava. Hän heitti yhteensä 373 jaardia ja teki kaiken lisäksi itse yhden touchdowin, kolmen touchdown-syötön lisäksi.

Ottelun jälkeen hän oli luonnolisesti äärimmäisen tyytyväinen saavutukseen.

– Tunsin itseni koko illan rauhalliseksi. Me olemme niin mahtava joukko kavereita, olimme täynnä itseluottamusta. Me vain menimme ja pelasimme, tästä olemme unelmoineet pikkupojasta lähtien, Foles kertoi BBC:n mukaan.

Ottelu oli todellinen pelinrakentajien taistelu, sillä myös Patriotsin tähtipelinrakentaja Tom Brady teki ottelussa hurjaa jälkeä: hän heitti ottelussa 505 jaardia ja antoi kolme touchdown-syöttöä, mutta sekään ei tällä kertaa riittänyt voittoon. Uraansa 40-vuotias Brady ei kuitenkaan ole lopettamassa.

– Aion palata, en ymmärrä miksi en voisi. On raskasta hävitä näitä otteluita. Pelaat voittaaksesi ja joskus häviät, Brady totesi.

Philadelphia Eagles

@Eagles
SUPER. BOWL. CHAMPIONS.

#FlyEaglesFly