Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on hylännyt usean venäläisurheilijan kilpailukiellon osallistua olympialaisiin. Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) langetti aiemmin elinikäisen olympiakilpailukiellon yhteensä 43 venäläisurheilijalle.

CAS kertoo tuoreessa päätöksessään, että se on kumonnut 28 venäläisen talviurheilijan elinikäisen olympiakiellon. Tiedotteessa todetaan todisteiden olleen riittämättömiä osoittaakseen kyseisten urheilijoiden syyllistyneen dopingrikkomuksiin.

– Valitukset hyväksytään, sanktiot kumotaan ja heidän Sotshin olympialaisten tulokset palautetaan voimaan, CAS:n tiedotteessa kerrotaan.

Näin olleen CAS:n vapauttamat urheilijat voivat osallistua pian alkaviin Pyeongchangin olympialaisiin.

Vapautettujen urheilijoiden listalla ovat muun muassa maastohiihtäjät Aleksandr Legkov, Maksim Vylegzhanin, Nikita Krjukov ja Jevgeni Belov.

Heistä Legkov voitti Sotshissa olympiakultaa 50 kilometrillä ja Vylegzhanin oli toinen. KOK riisti heidän mitalinsa, mutta nyt CAS siis palautti alkuperäiset tulokset takaisin voimaan.

Vylegzhanin saavutti Krjukovin kanssa Sotshissa olympiahopeaa parisprintissä. Miesten viestissä Venäjän nelikko Dmitri Japarov, Aleksandr Bessmertnyh, Legkov ja Vylegzhanin nappasi hopeaa.

11 venäläisurhelijan kohdalla CAS hyväksyi valituksen osittain. Nämä urheilijat eivät ole elinikäisessä olympiakiellossa, mutta he eivät saa kilpailla Pyeongchangissa.

Ampumahiihtäjien Olga Zaitsevan, Olga Viluhinan ja Jana Romanovan tapaukset ovat vielä auki.

CAS:n tiedote löytyy tästä.