Naisten jääkiekkoleijonien konkari ja olympiamitalisti Emma Terho on valittu Kansainvälisen olympiakomitean urheilijajäseneksi. Valinnan tekivät Etelä-Korean talvikisojen urheilijat.

Uudessa huipputehtävässään Terhon tavoitteena on edistää urheilijoiden vaikutuskykyä ja tuoda heidän äänensä kuuluville KOK:n päätöksenteossa.

Terho oli valinnasta yllättynyt, mutta erittäin kiitollinen.

– Olen valinnasta otettu ja haluan kiittää kaikkia minua äänestäneitä. Haluan myös tehdä työni niin hyvin, että äänet eivät ole menneet hukkaan, Terho lupasi Suomen olympiakomitean tiedotteessa.

Kaksinkertainen olympialaisten pronssimitalisti kertoi jännittäneensä viime päivinä kahtakin eri kisaa.

– Pari viime päivää ovat olleet jännittäviä, eilen kiekkokatsomossa ja tänään äänestystuloksia odotellessa. Seuraavien päivien ohjelmassa on kannustaa vielä kisaavat suomalaisurheilijat mahdollisimman koviin suorituksiin, Terho naureskeli.

Yhdysvaltojen yliopistokiekkoakin pelannut Terho edusti uransa aikana SM-liigan Espoon Bluesia, Espoo Unitedia sekä venäläistä SKIF:iä. Nainen on voittanut MM-pronssia vuosina 2000, 2004, 2008 ja 2009. Olympiapronssia Terho nappasi Naganosta vuonna 1998 ja Vancouverista 2010.

Terho oli myös Suomen olympiakomitean hallituksen jäsen olympiadilla 2013–201. Hän oli myös Suomen ensimmäinen jääkiekkoliiton hallituksen tehtävissä.