Tämänpäiväisessä miesten 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa melko vähälle huomiolle jäi kova kiritaistelu kilpailun neljännestä sijasta Norjan Martin Johnsrud Sundbyn ja Kanadan Alex Harveyn välillä.

Kanadalaisen voittoon päättynyt kamppailu on aiheuttanut vuonomaassa pienimuotoista ihmetystä. Miksi kamppailla neljännestä sijasta niin rajusti?

Norjalaisen TV2:n toimittaja Per Angell Berntsen on täräyttänyt asiaan liittyen melkoisen spekulaation.

– Spurttasiko Sundby, koska hän tiesi, että venäläisten dopingnäytteet pakastetaan, Berntsen kirjoitti TV2:n sivuilla

Iivo Niskasen takana himmeämmille mitaleille hiihtivät Olympiaurheilijat Venäjältä-joukkueen (OAR) väreissä hiihtäneet Aleksander Bolshunov ja Andrei Larkov.

Berntsen sanoi kirjoituksessaan, ettei hän syytä Bolshunovia tai Larkovia dopingista. Hän pitää kuitenkin ongelmallisena, että monet Venäjän hiihtojoukkueen johtajat, jotka olivat mukana edellisissä olympialaisissa Sotshissa 2014, ovat myös Pyeongchangissa.

Paikalla ovat esimerkiksi Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe sekä maastohiihdon päävalmentaja Juri Tsarkovski. Heidän läsnäolonsa asettaa Berntsenin mukaan varjon venäläishiihtäjien suorituksille.