Vuosittainen Super Bowl pysäyttää urheilumaailman jälleen sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä. Vastakkain ovat New England Patriots ja Philadelphia Eagles.

– Tämän vuoden Super Bowlin tarina on dynastia vastaan mahdollinen uusi valtakunta. Kahdeksatta kertaa Super Bowlissa oleva ja viisi kertaa mestaruuden voittanut Patriots kokeneen pelinrakentaja Tom Bradyn johdolla ja ilman mestaruutta olevan Philadelphia Eaglesin altavastaajana tulo läpi pudotuspelien tähän finaaliin. He pitävät itseään edelleen altavastaajana. Brady saa vastaansa ensimmäiseen Super Bowliinsa valmistautuvan Nick Folesin. Tässä suurimmat tarinat, opastaa Viasatin NFL-asiantuntija ja ottelun selostava Mika Laurila.

Asetelmasta huolimatta voittaja ei ole missään tapauksessa ennalta selkeä.

– Se ei tarkoita sitä ollenkaan. Toinen joukkue hakee voimaa siitä, että kun pudotuspelit alkoivat, niin heihin ei uskottu. Tosiasia on se, että vaikka pelinrakentajat ovat eri kaliiberia – Brady on voittanut kaiken ja Foles ei vielä mitään – niin muistetaan, että pelinrakentaja on vain yksi pelaaja muiden joukossa. Eaglesilla on erinomainen puolustus, erinomainen juoksupuolustus. Jos he pystyvät hiljentämään Bradya ja Patriotsin hyökkäystä, niin Eaglesin omalle hyökkäyksellä riittää vähempi, Laurila sanoo.

– Vedonlyöjien mukaan Patriots on hienoinen ennakkosuosikki, mutta hyvin pienoinen.

Super Bowl LII nähdään suorana Viasat Urheilu -kanavalla Laurilan selostamana. Ottelun ennakkostudio käynnistyy kello 23.30. Viasat Urheilu -kanava on koko viikonlopun vapaassa katselussa.

Viasatin Avoimena viikonloppuna Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa.