Tom Brady on tämänvuotisen Super Bowlin suurin yksittäinen tähti. New England Patriotsin pelinrakentaja johtaa ennakkosuosikki Patriotsin peliä, vaikka ikää on mittarissa jo 40 vuotta.

– Yksi iso tekijä on se, että hän on pystynyt pitämään itsestään ja kunnostaan hyvää huolta. Hän pystyy pelaamaan pelitavalla, joka ei kuluta häntä. Hän on erittäin kokenut ja hoitaa asiat säntillisesti aina samalla tavalla. Miten hän katsoo videoita, miten hän katsoo puolustajia… Osaa hän ei varmasti osaa itsekään selittää, vaan kyse on vaistosta, joka syntyy toistojen kautta, sanoo Viasatin Super Bowl -selostaja Mika Laurila.

– Isoin syy tähän on se, että Bradylla on aivan käsittämätön motivaatio. Hän vihaa häviämistä ja haluaa voittaa. Hänellä on vielä äitinsä puolelta verenperintönä yksi kahdeksasosa ruotsalaisuutta. Se voi myös olla Bradyn salainen DNA, hän lisää pilke silmäkulmassa.

Laurila ei epäröi nostaa Bradya NFL-historian ykköspelinrakentajaksi. Syytäkin on.

– Hän on kaikkien aikojen paras! Hän on kaikkien aikojen menestynein pelinrakentaja ja muuta ei tarvita. Hän on voittanut viisi Super Bowlia. Peliä pelataan siksi, että voit nostaa joukkueesi voittoon. He ovat voittaneet 2010-luvulla kaksi kertaa Super Bowlin. Molemmat voitot ovat perustuneet siihen, että ovat pystyneet olemaan otteluiden lopussa parempia. Se tulee hyvin pitkälti hänestä ja heidän päävalmentajasta Bill Belichikistä.

– Brady on ollut neljä kertaa Super Bowlin arvokkain pelaaja, enemmän voittoja kuin kellään muulla pelinrakentajalla, eniten käyntejä Super Bowlissa. Vaikka peli on muuttunut, niin näiden asioiden takia Brady on kaikkien aikojen paras. Hän on ollut 20 vuotta huipulla ja johtaa tuolla tavalla peliä. Ei tässä ole kahta sanaa, hän sanoo.

Mika Laurila selostaa Super Bowl LII:n vapaassa katselussa olevalla Viasat Urheilu kanavalla sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä. Ottelustudio käynnistyy kello 23.30.

Viasatin Avoimena viikonloppuna Viasatin kotimaiset urheilukanavat ovat vapaasti katsottavissa perjantaista 2.2. klo 16.00 maanantaihin 5.2. klo 9.00 asti. Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko -kanavat ovat auki operaattoreiden kaapeli- ja laajakaistajakelussa. Viasat Urheilu on auki myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree-suoratoistopalvelussa.