Alex Harvey oli Pyeongchangin 50 kilometrin hiihdon jälkeen hyvin pettynyt. Kanadalainen on ilmoittanut olympialaisten olleen hänen uransa viimeiset, eikä hän onnistunut mitalitavoitteessaan. Hän sijoittui kuninkuusmatkalla neljänneksi.

Kohtalo onkin sama kuin esimerkiksi Kaisa Mäkäräisellä: menestynyt urheilija, muttei olympiamitalisti. Hän purki tuntojaan kanadalaiselle Sportnetille kisan jälkeen erittäin katkeraan sävyyn, kun häneltä kysyttiin mielipidettä siihen, että hopealle ja pronssille hänen edelleen sijoittui kaksi venäläisurheilijaa.

– Se on yksi syy, miksi nelossija tuntuu niin raskaalta, kaksi venäläistä edelläni. En aio valehdella, Harvey totesi.

– Uskon kuitenkin, että nämä nuoremmat kaverit tekevät suorituksensa puhtaasti, mutta kaiken sen jälkeen mitä olemme nähneet – tarkoitan täälläkin – takaraivossani on pieni epäilys, hän jatkoi.

Kanadalainen viittasi lausunnossaan Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) päätökseen sulkea Venäjä Pyeongchangin olympialaisista sekä viimeisen kisaviikon tapahtumiin, kun kaksi neutraaleina urheilijoina kilpaillutta venäläistä antoi positiivisen dopingnäytteen.

Harvey kertoi kuitenkin voivansa hyvin, eikä olisi tehnyt kisassa mitään toisin.

– Neljäs sija on kuitenkin vaikea hyväksyä, hän totesi.

Harvey voitti samalla matkalla maailmanmestaruuden viime vuoden MM-kisoissa Lahdesssa.